Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Den danske abortgrænse udfordres

Foto: Ingimage

Den danske abortgrænse udfordres

BLOG: WHO's udmelding om at afskaffe alle tidsgrænser for abort sætter gang i en dansk debat.

Principielt ingen abortgrænse

P1 Morgen stillede i dag til formiddag spørgsmålet om danske kvinder skal have fri adgang til abort hele graviditeten igennem, sådan som WHO anbefaler. Gynækolog Øjvind Lidegaard og en repræsentant fra Dansk Kvindesamfund støtter det synspunkt, at ingen kvinde skal tvinges til at gennemføre en graviditet, de ikke ønsker, og at det i princippet betyder, at der ikke skal være en abortgrænse*.

Ligesom i WHO’s rapport berøres de etiske aspekter ved abort ikke. Det nye liv, der er blevet til, når en kvinde er blevet gravid, tilkendes ingen ret eller værdighed. Ikke på noget tidspunkt italesættes dette lille menneske.

Ideologisk konsekvens

I virkeligheden er det, vi ser nu, at abortens ideologiske arkitekter tager den fulde konsekvens af det gamle synspunkt: at en kvinde har en ubetinget ret til at bestemme over sin egen krop, uanset at denne ret udøves på bekostning af et andet menneskes liv.

Har man først besluttet, at den gravide kvinde må løse de vanskeligheder, hendes graviditet indebærer, ved at afslutte sit fosters liv, har det ingen principiel betydning, om dette sker i uge 12, uge 22 eller umiddelbart før fødslen. Kvindens tildelte suverænitet er den samme, og den ufødte er den samme!

Men et lille nyt menneske dør, fordi dets tilstedeværelse udgør en vanskelighed. Det er her grundproblemet ligger!

Vi kan gøre det anderledes, hvis vi vil!

I et retfærdigt samfund, hvor alle har de samme grundlæggende rettigheder, finder man andre løsninger, end at tage livet af dem, der udgør et problem.

Vi kan gøre det, hvis vi vil! Sikre kvinders ligeværdighed også gennem en sårbar graviditet og sikre den ufødtes grundlæggende ret til livet!

Find udsendelsen her: P1 Morgen 20. april 2022

* Overfor Kristeligt Dagblad argumenterer Øjvind Lidegaard for, at den danske abortgrænse ændres til 22. uge. Kristeligt Dagblad 19. april 2022