Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Holdningsændringer opnås ikke ved trusler

Foto: Ingimage

Holdningsændringer opnås ikke ved trusler

BLOG: Man forstår godt abortmodstanderes desperation! Men beskyttelse af ufødte kræver en holdningsændring i befolkningen.

Østrigsk kamp for at redde ufødte

Østrigske medier beretter i følge Kristeligt Dagblad om demonstrationer foran abortklinikker, om abortsøgende kvinder, der angiveligt skældes ud for at være mordere og abortlæger, der angiveligt modtager mordtrusler. Resultatet skulle være effektivt på den korte bane, idet adgangen til abort besværliggøres betydeligt for abortsøgende kvinder, selvom Østrig har fri abort på nogenlunde samme vilkår, som Danmark.

Problematisk metode

Man kan egentlig godt sætte sig ind i den desperation, man må føle der uden for abortklinikken, ved at vide, at netop nu på dette sted bliver et lille menneske slået ihjel. Man kan ikke bare gøre ingenting!*
Men der er noget grundlæggende galt med den fremgangsmåde, der her berettes om. Mordtrusler er en sag for politiet, uanset, hvem der kommer med dem. Og kvinder, der søger abort, er i forvejen trængt op i en krog. De har mindst af alt brug for fjendtlighed. De har brug for at møde et medmenneske, der kan rumme dem og deres situation. De har brug for at blive lyttet til, hjulpet og støttet, hvis de skal have modet til at redde deres ufødte tilbage.

Der er brug for holdningsændring

Abortloven i Østrig er ikke indført af den abortsøgende kvinde, eller af den læge, der, hvor usympatisk dette end er, lever af at udføre aborterne. Det er den østrigske befolkning, der står bag!
I et demokratisk land, der tillader abort, er der brug for holdningsændringer – og holdningsændringer opnås ikke med trusler og vold!

Kun en befolkning, der ser kvindens og fosterets ligeværdighed, kan garantere den ufødte beskyttelse ved lov på linje med andre minoriteter. Kun en befolkning, der ser kvindens og fosterets ligeværdighed kan sikre, at den gravide i en vanskelig situation, får nærværende omsorg, hjælp og støtte – også når denne hjælp koster noget.

Lad os arbejde for at ændre holdninger, og lad os undervejs række ud til de gravide kvinder, der ikke kan se sig ud af en svær situation.
Kerstin Hoffmann, kommunikationssekretær

*Læs evt. her, hvordan man kan hjælpe på en meget meningsfuld måde, hvis man bor et sted, hvor aborter udføres på abortklinikker. Sidewalk counseling Course udviklet af Equal Rights Institute, som Retten til Liv samarbejder med.