Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
ProLifere fra 155 lande samlet til kongres

Foto: Ellen Højlund Wibe

ProLifere fra 155 lande samlet til kongres

BLOG: 250 kristne fra 155 lande samlet om temaet, at abortkampen er hele kirkens sag, fordi hvert undfanget menneske bærer Guds billede.
Retten til Livs landssekretær var med.

Tre døgn på Maltha

Tre døgn på Malta sidst i november i behagelig sommertemperatur, mens Danmark har været nedfrosset (jeg elsker faktisk sne og kulde!), på et luksushotel lige ud til Middelhavet – hvad laver en landssekretær for Retten til Liv dog der (når det nu ikke var ferie)?!

Jeg deltog i en global kongres arrangeret (og betalt!) af den amerikanske prolife organisation Life International. Et ønske – eller vision – om at samle repræsentanter fra så mange af verdens lande som muligt til dage med fokus på ”God’s heart for life” og til inspiration og udrustning til større frimodighed i kampen for de ufødte. Og med understregning af vores dybe afhængighed af Gud, hvorfor bøn også var en vigtig del af dagens program. Abortkamp = åndskamp = bønskamp!

Kongres på Malta

Kurt Dillinger, stifter og præsident for Life International, der stod bag kongressen.

Svigter vi de ufødte svigter vi evangeliet

Det var temmelig fantastisk at være sammen med ca. 250 mennesker fra 155 forskellige lande i verden (Bhutan, Guatemala, Ukraine, Papa Ny Guinea, Rusland, Israel for bare at nævne få og give et lille indtryk af spredningen). Mennesker som alle havde det på hjerte, at svigter vi mennesket i udgangspunktet, så svigter vi også evangeliet. Abortkampen er ikke en sær-interesse for en mindre gruppe kristne. Abortkampen er hele kirkens sag, fordi hvert undfanget menneske er ”image-bearer of God”, bærere af Guds billede. De ufødte udgør en sårbar næste, som vi er kaldet til at beskytte. Og vores kald rækker i lige så høj grad til at hjælpe den sårbare (gravide) mor.

De personlige beretninger

Ellen Højlund Wibe sammen med Sahin E Anne-Zingha A. fra Elfenbenskysten, som driver et hjælpearbejde for udsatte kvinder og børn.

Undervejs hørte vi stærke beretninger fra folk i alle mulige afkroge af verden, som fortalte om netop deres indsats for at ændre ’kulturen’ omkring de ufødtes værdi (eller mangel på samme), og om hvordan de konkret hjalp kvinder til at klare moderopgaven på et langt mere stabilt grundlag. Meget opmuntrende at lytte til!

I pauserne var det spændende at tale med den enkelte og på et mere personligt plan lytte til deres historie og arbejde. En dag spiste jeg sammen med en, der var kirkeplanter i det ekstremt muslimske land Mauretanien (undergrundskirker). En anden gang var det et libanesisk ægtepar, som hjalp de ekstremt sårbare kvinder i flygtningelejrene. Så var det sydkoreaneren, som i et land med verdens højeste abortrate var leder for et center, hvor kvinder fik den hjælp, mentalt og materielt, som gav dem mod på at beholde barnet. Og sådan kunne jeg blive ved.

Never loose hope

Maltas præsident åbnede kongressen med stærke ord om ”the sanctity of life” og retten til liv som en fundamental ret fra undfangelsen. Hvem der bare havde en statsminister, der på samme måde ville være også ”de ufødte børns statsminister”! Men som præsidenten sluttede af, idet hun citerede Martin Luther King: ”Never loose hope!”. Det var det, alle vi repræsentanter fra 155 lande rejste hjem med. Vi mister ikke håbet i denne kamp, fordi vi tror på en Gud, for hvem intet er umuligt.

Af Ellen Højlund Wibe, landssekretær