Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Antal handicap-aborter har aldrig været højere

Foto: Pixabay

Antal handicap-aborter har aldrig været højere

Retten til Liv: Alle menneskers ligeret i denne verden bliver en tom talemåde, når den, der er anderledes, bliver slået ihjel - også selvom dette sker for at mindske lidelse.

Sene aborter 2022

Antallet af sene aborter udført, fordi den ufødte havde et handicap, har aldrig været højere, viser  Abortankenævnets seneste tal, der er fra 2022. Mens det samlede antal senaborter er nogenlunde stabilt, viser en opgørelse over begrundelser, at der bliver fundet og aborteret flere og flere ufødte med handicap.

I Retten til Liv anerkender vi den bekymring og den kæmpe opgave, en fremtid med et handicap tæt inde på livet indebærer. Ingen skal stå alene i den situation. Enhver familie med udfordringer skal mødes af et fællesskab, der vil dele opgaver, sorger og glæder.

Men hvordan kan et samfund holde fast i denne forpligtelse, når man samtidig anviser denne effektive og golde ‘vej ud af problemet’?

Vi må gøre op med den diskrimination, der ligger i at frasortere og aflive ufødte med særlige udfordringer. Alle menneskers ligeret i denne verden bliver en tom talemåde, når den, der er anderledes, bliver slået ihjel – også selvom dette sker for at mindske lidelse.

Der er ingen anden vej end at kæmpe for det enkelte menneskes liv og plads i denne verden, fordi livet ubetinget tilhører den enkelte og ingen anden. Det er dette vi som fællesskab er forpligtet på!

Se mere om de opdaterede aborttal