Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Bestil et møde

Bestil et møde

Mød Retten til Liv til foredrag, debat eller undervisning

Landssekretær Ellen Højlund Wibe tilbyder følgende emner:

1. Retten til Liv – hvem, hvad, hvorfor?

Retten til Livs historie og bevæggrunde for at gå ind i kampen mod fri abort. Hvor ligger udfordringerne i dag?
Et tema, der kan holdes som et kortere oplæg (10-15 min.) eller bredes ud til almindelig foredrags-længde.

2. Menneskesyn og menneskeværd – hvad gør det ved os at leve i en abortåben kultur?

Vejen frem mod fri abort, herunder myter og fakta. Hvordan blev menneskesynet påvirket undervejs, og hvilke spor ser vi i dag af fri abort i samfundet og i den enkelte? Hvordan taler det kristne menneskesyn ind i dette?

3. På livets side – i et sorteringssamfund

Sorteringssamfund hører en grum fortid til – eller gør det? Hvordan foregår ’sorteringen’ i dag? Hvilket menneskesyn gør sig gældende, og hvordan taler det kristne menneskesyn ind i dette?

4. Abort som tabu i kirken

Smuldrer abortmodstanden blandt kristne? Den negative fremstilling af abortmodstanden kan gøre det svært at identificere sig med den. Måske er det abortmodstandernes metoder, der er problemet? Hvor opstår berøringsangsten, og hvordan bliver forsvaret for de ufødte (igen) alle kristnes sag?

Kontakt Ellen Højlund Wibe

Abortlinieleder Marianne Jørgensen tilbyder følgende emner:

1. Abortlinien – hvem, hvad og hvordan?

Om Abortliniens arbejde, herunder: Hvem henvender sig til Abortlinien, og hvad er de mest gængse problemstillinger? Hvordan ydes der rådgivning, og kan man yde kompetent rådgivning, når man er imod abort? Hvorfor giver det mening, at Retten til Liv står bag Abortlinien?

2. Den tabuiserede sorg

”Jeg fik en abort for 2 år siden og fortryder det hver eneste dag.” Mange kvinder oplever psykiske følger efter en abort og mange oplever, at der er et tabu forbundet med denne sorg over et barn, som de selv valgte fra. Hvordan kan vi hjælpe disse kvinder? Og hvordan kan vi begynde at tale åbent og ærligt om, hvad en abort gør ved mange kvinder?

Kontakt Marianne Jørgensen

Kommunkationssekretær Kerstin Hoffmann tilbyder følgende emner:

1: Den svære samtale om abort.

Hvordan taler jeg med mine venner og medstuderende om abort? Hvordan taler man om noget så følsomt, som abort, uden at gå på kompromis med sandheden, men også uden at såre mennesker, der måske har haft dette tæt inde på livet? Oplæg til samtale.

2: Facebook – er den gode samtale om abort en mulighed?

Oplægget vil dels handle om, hvordan man rent praktisk laver et opslag om abort på Facebook, som når ens venner og får dem til at reflektere over abortspørgsmålet. En videoguide af journaliststuderende Katrine Vigilius vil indgå i oplægget.
Dels vil oplægget give en lang række tip til, hvordan man føre en konstruktiv og overbevisende samtale om abort på Facebook. Hvordan undgår man den hårde tone og hvordan skaber man den gode dialog? Hvordan håndtere man de klassiske spørgsmål, der altid dukker op, når forsvaret for de ufødte støder sammen med forsvaret for kvindens ret over egen krop?
Oplægget vil være ledsaget af cases og opgaver undervejs.

Kontakt Kerstin Hoffmann

Undervisning

Retten til Liv deltager gerne i undervisning rettet mod:

  • folkeskolens ældste klasser
  • efterskoler
  • konfirmander
  • unge på lejre, stævner mv.

Vi tilrettelægger gerne et undervisningsforløb ud fra aktuelle ønsker.

Kontakt landssekretæren.

Udover dækning af transportudgifter kræves ikke honorar.