Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Har Joe Biden amerikanerne bag sig i abortspørgsmålet?

Foto: Ingimage

Har Joe Biden amerikanerne bag sig i abortspørgsmålet?

Præsident Joe Biden har ved flere lejligheder givet udtryk for, at han ønsker at samle den splittede nation. Men Biden/Kamala teamets abortpolitiske handlinger peger i en anden retning.

Biden ophæver restriktioner på abortfinanciering

Det forventes, at præsident Joe Biden i dag vil ophæve de restriktioner, som under Trump-administrationen har forhindret, at amerikanske skattekroner bruges til abort.

Dette gælder dels inden for USA’s egne grænser, hvor midler fra det såkaldte ‘Title X Family Planning Program’ under Trump er blevet styret uden om abortvirksomheder, og dels uden for landets grænser, hvor amerikanske bistandsmidler de sidste fire år kun er blevet uddelt til organisationer, der ikke udfører abort eller advokerer for det – den såkaldte “Mexico City Policy”.

Det var præsident Ronald Reagan, der først indførte denne ‘Mexico City Policy’. Siden Clintons tid har demokratiske præsidenter konsekvent ophævet den, mens republikanske præsidenter har genindført den.

Men spørgsmålet er, om Joe Biden overhovedet har befolkningens opbakning i dette spørgsmål?

En stor befolkningsundersøgelse fra 2020 viser, at 60% af amerikanerne er imod, at deres skat skal finansiere abort inden for landets grænser. Ser man alene på Bidens demokratiske bagland, gælder dette 35 % – altså mere end hver tredje.

Når det gælder abort uden for landets grænser, er modstanden endnu større. 76% af amerikanerne er imod, at bistandsmidler bruges til abort. Blandt demokratiske vælgere ligger modstanden på 36%, hvilket også tidligere har fået prominente Pro Life-demokrater til at reagere.

Man spørger uvilkårligt sig selv: Ønsker Biden at samle amerikanerne?