Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Brev til Sundhedsstyrelsen

Foto: Ingimage

Brev til Sundhedsstyrelsen

Retten til Liv efterlyser større gennemsigtighed omkring covid-vacciner og brugen af cellekulturer fra aborterede fostre.

Større gennemsigtighed

Retten til Liv efterlyser i et brev til Sundhedsstyrelsen en større gennemsigtighed i Covid-19 vaccinationsprogrammet. Borgere, der ikke ønsker at benytte vacciner, der produceres på cellekulturer fra aborterede fostre, har krav på tydelig information samt mulighed for at fravælge disse produkter og tilvælge alternativer. Læs hele brevet her: Brev til Sundhedsstyrelsen fra Retten til Liv

Sundhedsstyrelsen svarer Retten til Liv, at det er frivilligt, om man vil modtage vaccinen, at man ved indkaldelsen bliver orienteret om, hvilket vaccineprodukt man bliver tilbudt, og at man kan orientere sig om vaccinernes fremstilling via produktresumeerne.
Hvad angår muligheden for at få en anden vaccine, end den man er blevet tilbudt, svarer Sundhedsstyrelsen, at det ikke på nuværende tidspunkt kan lade sig gøre dels pga. begrænsede leverancer og dels af rent logistiske grunde. Men det oplyses også, at hvis man ikke tager imod den vaccine, man tilbydes i første omgang, så mister man ikke retten til at få en gratis vaccination på et senere tidspunkt.

Retten til Liv overvejer pt. om der skal gøres mere i sagen.

Læs mere om Covid-vacciner og brugen af cellekulturer i produktionen her: Covid-19 vacciner og abort.