Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Sex og Samfund i forudsigelig 'mørkemænds-kampagne'

Sex og Samfund forsøger at samle penge ind ved at tilsværte USA og den katolske kirke, fordi de forsvarer det ufødte liv.
Hvem er det, der lever i mørke?

Danmark

“Vær med til at kæmpe mod den alliance af mørkemænd, der knægter kvinders rettigheder verden over,” skriver Sex og Samfund i et Facebookopslag, der skal få folk til at give penge til organisationens arbejde for kvinders ret til abort rundt omkring i verden.
Opfordringen flankeres af en tegning, der ifølge kommentarsporet viser ‘de allerværste mørkemænd’, nemlig den amerikanske præsident Donald Trump, vicepræsident Mike Pence, præsident Putin, pave Frans samt præsidenterne fra Polen, Egypten og Nigeria.

At USA i kampagnen betegnes som anføreren i slænget er ikke tilfældigt.
Sex og Samfund’s moderorganisation IPPF er en af de organisationer, der blev hårdest ramt, da USA standsede al udviklingsbistand til organisationer, der udfører eller anbefaler abort. At det betydelige amerikanske milliardbeløb anvendes i en lang række andre gode bistandsprojekter tillægges ikke betydning.

Hård kritik

Opslaget har mødt hård kritik i kommentarsporet: “I repræsenterer ved dette standpunkt en nidkær sekularisme hvis offer er ufødte børn. Det er virkeligt unuanceret,” skriver Nana Hauge. “Når paven forsvarer ufødte børns ret til at leve, så er han imod rettigheder? Måske vælger han og kirken blot at forsvare flere menneskers rettigheder, end I gør,” skriver Søren Stidsen. “At være ægte feminist er at kæmpe for ALLE menneskers ret til livet, også de ufødte børns. At kæmpe for BÅDE kvinders og børns rettigheder. Jeg synes ikke det klæder Sex og Samfund at lave sådan en unuanceret kampagne her. Jeg er feminist og imod abort,” skriver Ketty Dahl.

Læs omtale fra Kristeligt Dagblad.