Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Sundhedsstyrelsen informerer om vacciner og fosterceller

Muslimer orienteres nu om, hvorvidt covid-19 vacciner produceres på fosterceller.

Fosterceller i vaccineproduktion

I ny pjece målrettet danske muslimer og deres bekymringer ved covid-19-vacciner adresserer Sundhedsstyrelsen nu spørgsmålet om vacciners fremstilling på celler fra et foster.

Retten til Liv skrev i begyndelsen af februar til Sundhedsstyrelsen om denne problematik – bl.a. med et ønske om tydelighed omkring vacciner, der produceres vha. cellekulturer fra aborterede fostre.
Af svaret fra Sundhedsstyrelsen fremgik det dengang, at forbrugeren selv må orientere sig om vaccinernes fremstillingsmetoder i de tilgængelige produktresumeer.

Men nu bliver i alt fald muslimer mødt i ønsket om at vide, om vacciner fremstilles på fosterceller. Andre borgere, der finder bio-industriens brug af celler fra fostre, der har mistet livet i en provokeret abort, problematisk, må indtil videre nøjes med at læse over skulderen.

Det er interessant, at spørgsmålet først tages op nu, hvor de to vacciner, som produceres på denne etisk problematiske måde (vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson og Johnson) er taget ud af vaccinationsprogrammet. Det skal dog på ingen måde beklages, at styrelsen på denne måde har begrænset et etisk problem.

Fra pjecen:

Indeholder vaccinerne føtale celler, eller er de fremstillet i føtale celler?
Hverken Comirnaty® fra Pfizer/BioNTech eller COVID-19 Vaccine Moderna® indeholder celler fra et foster (føtale celler) eller er fremstillet i føtale celler.

Pjecen: Spørgsmål og svar om islam og vaccination mod COVID-19