Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Tillykke til Færøerne!

Pixabay

Tillykke til Færøerne!

Fri abort til 12. uge får ikke politisk flertal.

Tæt afstemnng

Ved en tæt afstemning i går opnåede et forslag om at indføre fri abort til 12. uge på Færøerne ikke flertal.

Jenis av Rena, medlem af partiet Miðflokkurin, glæder sig over resultatet. “Vi har alle været fostre, og vi har alle fået lov til at leve. Det skal vi ikke bestemme over”, siger han til Femina. “Dagen i dag har været den værste i mit liv, fordi jeg vidste, at det kom til at blive så tæt. Men det er helt fantastisk, at det nu er blevet forkastet.”

På Færøerne har man bevaret abortlovgivningen fra 1956, hvor abort kun er tilladt i særlige tilfælde. Færøerne har derfor Skandinaviens absolut laveste aborttal.
Det har været fremført i valgkampen, at mange kvinder i stedet rejser til Danmark for at få abort, men dette kan ikke dokumenteres. I praksis har det færøske folk forstået at skabe et samfund, der har omsorg for både fødte og ufødte.

I Retten til Liv glæder vi os over, at den politiske vilje til at beskytte de aller mest sårbare og udsatte står så stærkt på Færøerne – særligt i en tid, hvor Danmark trækker så kraftigt den anden vej.

Tillykke kære venner!