Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Voksende abortmodstand i Europa

DR-programmet 21 SØNDAG sætter fokus på en ung, målrettet og effektiv abortmodstand i Europa.

21 søndag om abortmodstand i Europa

21 søndag, DR havde søndag aften et interessant indslag om den voksende abortmodstand i Europa. Anledningen var en rapport fra organisationen EPF, der angiveligt skulle vise, at europæiske pro life-organisationer har modtaget donationer for 4,4 mia. kr over en tiårig periode. Dette blev set som en del af forklaringen på, at abortmodstanden de senere år er blevet mere ung, målrettet og effektiv.

EPF er et netværk af europæiske parlamentsmedlemmer, som arbejder for at beskytte de seksuelle og reproduktive rettigheder (SRHR) – hvilket bl.a. vil sige fri adgang til abort. Organisationen, der selv er tæt associeret med pengestærke fonde (Gates-fonden, Planned Parenthood, FN’s befolkningsfond og mange andre store spillere), kan unægtelig ikke betegnes som en neutral fagkilde, selvom udsendelsen kunne give indtryk af dette.

Men som repræsentanter for denne nye – og for EPF skræmmende – ProLife-bevægelse blev to unge kvinder, Maria og Miriam, interviewet. De har stiftet organisationen Pro Life Europe, der har afdelinger i en lang række europæiske lande. Det gjorde de godt. De ønsker et samfund uden fri abort – og tror på det. Men de vil opnå dette gennem samtalen på det personlige plan. Skabe plads og rum for at være imod abort og argumentere frit for det.
Læs mere om Pro Life Europe, der har som slogan: Et liv er et liv fra undfangelse til naturlig død. Ingen undtagelser.

Se med fra udsendelsen 2:30 – 13:30