Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
EU-valget handler også om ABORT

Pixabay

EU-valget handler også om ABORT

BLOG: Det mindste, man kan forlange, er, at man lader de nationer i fred, der har medfølelse med deres egne små, så de kan fastholde den lovgivning, de har samvittighed til.

Pres for mere abort i EU

Sex og Samfund agiterer i en stort anlagt kampagne for, at man skal stemme på kandidater til EU-parlamentet, der vil arbejde for tvungen abortadgang i alle EU’s medlemsstater.
Sammensætningen af parlamentet kan nemlig få indflydelse på, om abortlobbyens målrettede arbejde for at indføje adgang til abort som en rettighed i EU’s charter, skal lykkes.

De kræfter i EU, der modsat ønsker at beskytte ufødtes rettigheder, eller bare rent principielt vil fastholde de enkelte medlemsstaters suverænitet i dette etiske spørgsmål, stigmatiseres som stærkt højreorienterede, religiøse og som værende i Putins og andre ubehagelige typers lommer.

Spørgsmålet om det grundlæggende etiske problem, at et lille menneske bliver slået ihjel i en abort, undgår man konsekvent at forholde sig til.

Hvad er argumentet for, at ufødte ikke skal nyde helt basale rettigheder i EU?

I 2025 overtager Danmark EU-formandskabet, og her har regeringen mulighed for at udvælge de sager, som man finder vigtige, og hvor der er sandsynlighed for, at Danmark kan opnå resultater.
Sex og Samfund, der stadig fejrer den lette vej til en hævet abortgrænse i Danmark, håber, at regeringen vil presse på og arbejde for mere abort.

Som et af de snart mest abortliberale lande i EU er det flovt at være dansker. Det mindste, man kan forlange, er, at man lader de nationer i fred, der har medfølelse med deres egne små, så de kan fastholde den lovgivning, de har samvittighed til.

Gid det danske EP-valg også må trække i den retning. Husk at stemme!

Relateret læsning

Læs mere om EU-Parlamentets arbejde for at indskrive retten til abort i EU charteret.
Læs hvordan de enkelte parlamentsmedlemmer stemte.